Archiv

Květen 2020

  • 30.5.2020

    Brdská 25

    V neděli jsme s manželkou dali běžeckou Brdskou 25ku (Jana 12ku). Je to asi nejprestižnější akce Brdského běžeckého poháru:

    15

    To potvrdilo přes 300 účastníků kvalitní výkonnosti. Startovalo se díky momentální situaci intervalově. Tento způsob se mi moc líbil. Nasadil jsem pětkové tempo a to bez problémů držel. Nic rychlého to proti ostatním nebylo, stačilo až na celkové 43.místo. Čas 2:08h je naprosto totožný s loňskem i předloňskem. Jana se kratší 12km tratí, díky žaludečním problémům, protrápila. Nakonec to ale stačilo na bronz v její kategorii 35-45. Nejrychlejším maratonský mistr Petr Pechek (1:34h) 2min před Davidem Gerychem a Lukášem Pazderou. Dále ho následovali triatlonisti z dlouhých tratí.

    18 8

    Skvělá akce za symbolickou stovku. Zvážím účast na některé další poháru. Brdy jsou Brdy. Proto jsme sebou vzali kola a po běhu se slušně vyjeli.

    7 5

    + dalších pár fotek a odkaz na výsledky
  • 29.5.2020

    sabzo-logo Včera další Sabzo běh. Jednalo se o tradiční Krčskou 12ku. Na přání byla letos zkrácena na polovinu, tedy přesně 6,25km. To mo nechápu, protože naopak bylo na běhání více času. Na místo jsem dorazil na poslední chvíli na kole. Rozběhnutí téměř nulové. Byl to tedy takový trénink přechodu v triatlonu.
    První kolo vůbec nešlo, druhé už jo. Před cílem se slušně zmáčknul s o 9 let mladším Danem Novákem, kterému nakonec podlehnul. Po dlouhé době otestoval maximální tepovku. Hlavně mě tam tělo pustilo. Stále to ale bylo pomalé a utrápené. Posun tam malý je. Dál jedu systémem v týdnu 1-2 tempové kratší běhy. Zvažuji i nějaké kratší úseky.
    První v Krčáku Michal Procházka (20:47min), v ženách na poloviční trati Tereza Zuzánková (12:14min). Mě patří za čas 25:21min 10.místo.
    Dále půjdu s Janou v neděli Modřanskou rokli, v útery Hostivař. Další sobotu první triatlonovou půlku v Račicích. Zvažuji i dlouhý, který nakonec také tam proběhne v sobotu 27.června. Vše doplněno do TERMÍNOVKY s uvedením priorit (nízká, střední a vysová).

    + výsledky běhu zde
  • 28.5.2020

    toblach-logo V nadcházející běžkařské sezoně 2021 mám ve výběru dalšího chybějícího lafu seriálu Visma Ski Classics jasno. V sobotu 23.ledna pojedu v Itálii Toblach-Cortina (42km klasika). Případné spoluúčastníky vítám. Startovné do konce června 90E. Předběžně to bude na otočku, s jedním dnem přespání před, bez dovolené.
    Jinak termíny český běžkařský závodů ještě známy nejsou, mimo nejopěvovanější Jizerské 50ky. Ta proběhne v neděli 14.února. Registrace již otevřena za nejvýhodnější cenu 1.600,-, která je cca 4x vyšší než u ostatních domácích akcí.

  • 27.5.2020

    sabzo-logo V úterý podle plánu další tempový běh (JAK na 4,6km) v Milíčovském háji. Sedmý nejrychlejší čas 18:35min opět znamená průměrné tempo kolem 4min/km. Na víc ten i momentálně není. První v cíli Tomáš Mach (16:16min). Při zapisování výsledku jsem dohledal a zavzpomínal na čtyři roky staré vítězství za 16:23min.  

    + výsledky
  • 25.5.2020

    Sprint Triatlon Labe Arena 0,75-20-5km

    0 2

    První letošní triatlonové profouknutí v Račicích za mnou. V sobotu ráno pršelo, takže plánované cestování na kole padlo. To se mi asi i díky tomu jelo extra dobře (nejrychlejší čas). Plavání po pauze taky celkem šlo. Z vody jsem vylézal nedaleko čela. Poodskočil pouze vynikající plavec Matěj Marek, celkový vítěz, který mi na 750m trati dal 2,5min! Po vydařené cyklistice bylo na boj o celkovou bednu. Očekávaně slabší běh, v tempu kolem 4min/km, to ale pohřbil. Cíl jsem proťal na celkovém 8.místě. V dědcích nad 40 let druhý, jen 15s za Tomášem Bednářem. Slabiny dobře znám, zaměřím se na ně.

    7 4

    Nejrychlejší ženou tradiční účastnice, mistryně ve sprintu z Varů, Lenka Fanturová. Byla to vydařená akce. Veliká pochvala všem kolem organizace v čele s Honzou Kubešem. Při rozpravě s ním mi udělal radost, když zahlásil po zrušeném Moraviamanu (IM triatlon) přípravu dlouhého. Když to klapne, tak se pojede na tomto místě v sobotu 27.června. Vypadá to, že to v úvodním triatlonovém závodění budou samé Račice.

    + výsledky

    brzy o nedělní Brdské 25ce
  • 22.5.2020

    pár fotek kolem květnového tréninku ...

    1 7

    4

    12 13

    9

  • 21.5.2020

    sabzo-logo Opět krátké info o včerejší akci běžeckého klubu Sabzo. Šlo o krátký jen 3km běh v Krčáku pod názvem Stezka mužů. Profilově to bylo hlavně v úvodu náročné. Takové brnění prstů jsem naposledy zažil v zimě na běžkách. Asi i proto, že tělo stávkovalo. Nakonec jsem to ale dobojoval. Při vyjetí na kole směr domov byl spokojený s účastí.
    Nejrychlejším Jirka Bradáč (12:19min), v ženách opět Lenka Fanturová (13:48min). Mě náleželo za 14:11min 12.místo.
    V příštím týdnu pravděpodobně půjdu dva podobné o kus delší běhy. V sobotu první sprint triatlon v Račicích. V neděli oblíbenou Brdskou 25ku.

    + výsledky
  • 18.5.2020

    V sobotu brzy ráno další delší tréninkový výběh. Tentokráte ve čtyřech lidech směr Rokytka . Náramě to uteklo. Moje nohy měly ten den dost, domů jsem se ale dostat musel. Morová Šleha opět zaveršovala:


    DĚDKOVÉ U ROKYTKY 30 km

    Když zpod pat zazurčí Rokytka
    a z klenby zakývá hvozd,
    rodí se long run třicítka,
    umírá krátká vzdálenost.

    Když zdola rozkvétá kytka
    a z klenby pěje nám drozd - pohřben je gumopás fitka, zrozena Óda na radost.

    Když porost stinný u bystřiny probíhá skoroděd se skorosyny, nevnímaj vůbec hodiny dřiny...
    a nevzpomenou si ani...na šediny.

    Nevěřte, prosím vás, všemu...kecy přec nemají cenu - důležitý jsou činy!


    a poslala několik skvělých fotek.

    0 2

    5

    3 4

  • 15.5.2020

    Včera po 2,5 měsících první závod. Jednalo se o tradiční běh spolku Sabzo v Hostivařském lesoparku na 7,2km. Po té pauze to bylo podle očekávání tuhé. 7.místo za 30:48min není podstatné. Tempově jsem se dostal v celkem členitém profilu trati na průměrných 4:16min/km, celkem nad očekávání. Nejdůležitější, že nic nebolelo. V běhu je ale rozhodně na čem pracovat a budu.
    Nejrychlejším Michal Procházka (25:54min), v ženách na poloviční trati Lenka Fanturová (15:34min). Dále půjdu ve středu v Krčáku Stezku mužů na 3km.

    + výsledky
  • 14.5.2020

    Tento týden se to konečně závodně rozjelo. Účastníci momentálně musí plnit tyto bezpečnostní podmínky:

    - v prostoru startu a cíle je nutnost používat roušky nebo si zakrývat nos a ústa, dodržovat bezpečné rozestupy
    - roušky se mohou sundat pouze v průběhu závodu
    - nebrat s sebou žádný doprovod, počet lidí v místě akce je omezen
    - pokud počet zájemců přesáhne 100 lidí, včetně pořadatelů, nutno operativně rozdělit závod na více skupin

    V této návaznosti jsem doplnil začátek TERMÍNOVKY 2020. Každý týden půjdu jeden tempový běh v rámci tradičního seriálu SABZO. O víkendech v nejbližší době dlouhý běh (Brdskou 25ku a půlmaraton Unhošť) nebo triatlon. Ty se jako první rozjedou již další sobotu v Račicích. Otrokovice (dlouhý triatlon) letos vynechávám. Těžko říct, v jakém formátu se uskuteční. Něco delšího zkusím až na podzim, kam se vše přesouvá.
  • 13.5.2020

    V poslední době každý víkend dáváme s věrným úvalským běžeckým parťákem Láďou dlouhý výběh. Startujeme pro většinu lidí v brutálních 6h. Po 3-4h hodidách jsme doma s pocitem splněno a snídáme s budící se rodinou. Stejně tomu bylo v pátečním dni volna. Navíc se k nám přidal brzký šedesátník Libor (Morová Šleha). S ním je výběh vždy odměnou. Nechybí v novém prostředí focení a tradiční zaveršování:


    ČESKO-SLOVENSKÝ HEC 30 km

    Jednoho ranního rozbřesku,
    u sochy pod sošnou lípou,
    seznala Morová Šleha:
    “Plíce mi zoufale sípou!”
    Přesto bylo posvícení,
    den jak svatý obrázek -
    bez veškerých pochybení,
    bez veškerých otázek.

    Byl to ten jarní den,
    jenž běhu zaslíben
    jde tě nakopnout,
    byl to ten jasný den,
    kdy radno běžet ven,
    do přírody vplout,
    pó lesích, pó trávě,
    v silné běžců sestavě -
    ná nožní dópravě
    fýzičkúú si vystavět.

    A nyní...
    ...co tam všechno bylo:
    socha svatého Donáta
    s tupými rýhami od hovad
    i jemnými vrypy od dláta,
    za krkem dotěrný ovád,
    za patou přítulná tráva,
    kopečky prudký jak kráva
    i seběhy dolů na placku,
    příběhy ze šutrů, klacků,
    poblíže obecních rybníků
    chvilkový dostatek kyslíku,
    početné skupiny stromů -
    jak já jen chtěl bych je domů!
    Dále pak skalnaté bučiny,
    obydlí snobů i chudiny,
    půlnoční opilci ve spacáku
    na skále nad tokem říčky,
    zurčení téhož, cvrliky ptáků...
    ...a za víčky barevné flíčky!

    To vše za “moudrých” keců,
    za stálé srandy a z hecu -
    s partou za běžecké Česko.
    Sice jsme zoufale pomalí -
    klasičtí taťkové Český -
    tudíž jsme o prsa prohráli...
    ...však nevadí - hlavně že jsme hezký!

    A to je asi tak všecko...

    Morová Šleha

    5 4

    2 3

    7 9

  • 11.5.2020

    Otevření Šemberských stezek

    Na tradiční sobotní úvalské MTB vyjížďce jsme zavítali k Českému Brodu za obec Tuchoraz. Tam projeli nově vybudované singltreky - Šemberské stezky. Hlavní aktéry zastihli, jak finišují v cílovém místě tratí s info cedulí. Jejich nápad a extra náročnou práci jsem jim musel pochválit. Tratě (3 obtížnosti) jsou velmi bezpečné. Dá se na nich slušněš zablbnout, vlastně s výjezdem kvalitně potrénovat intenzitu a hlavně techniku. Vyznavačům tohoto sportu doporučuji. Hlavní aktér Pavel Kvasnička zaveld i webové stránky, kde je možné projekt podpořit.

    traily-1 traily-3

    + další fotky z měsíce května

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist