Archiv

Červen 2021

  • 29.6.2021

    Triatlon Seč

    Do neděle jsem plánovaně zůstával na Seči, kde proběhl nultý ročník triatlonové půlky. Hlavní organizátor se toho velmi statečně chopil a téměř celé s hrstkou lidí sám udělal. Plavání dvoukolově v povoleném neoprenu. Depo na kopci u silnice, takže delší přeběh. Kolo na 86km velmi technické ve čtyřech okruzích. Jen 15km běh bohužel o dost kratší. V něm jsem si celkem v poklidu hlídal druhou pozici (4:41h). Nejrychlejší s přehledem Lukáš Kolář (4:27h) a Rita Miluničíková (5:23h). Příští rok bude akce pravděpodobně zařazena do Českého poháru. Moc se mi líbila.

    sec2021

  • 28.6.2021

    Ještě před nedělním triatlon na Seči jsem v sobotu vyrazil na běh historickým Vítkovem na 3,7km. Tam jsem na profilově členité trati neúspěšně bojoval o vítězství až v cílové rovince. Nejmladší účastník měl rychlý konec. Přitom si na něj věřil. Klasické ponaučení, příště to rozhodnout v co nejdelším finiši.
    Na Seč vyrazil už v sobotu hlavně proto, abych tělo navykal na nepohodlné spaní ve spacáku. Navečer tam navíc dal plavecké 3km v rámci dálkového plavání (55:35min). Hlavní mistrovský zavod na 10km podle očekávání vyhrál olympionik Matěj Kozubek (1:56h) a Lenka Štěrbová (2:03h).

    + odkaz na podrobné plavecké výsledky zde
  • 26.6.2021

    Újezdský KoloBěh

    kolobeh-ujezd-2021

    Újezdský KoloBěh - unikátní závod dvojic krásným Klánovickým lesem, kde jeden běží a druhý jede. Ve čtvrtek proběhl 2.ročník pod záštitou MČ Praha 21. Vše kolem organizace, díky sehrané partě 3+, opět šlapalo. S Janou jsme to v celkem slušném čase dali. 25km trať jsme zvládli za 1:39h průměrným tempem rovných 4:00min/km. V nabité konkurenci to v kategorii MIX stačilo na 5.místo.

    + odkaz na podrobné výsledky

    Další závěrečnou akcí seriálu bude v neděli 5.srpna Klánovický MiniAdventure (zážitkový závod dvojic). Nejen závoďákům doporučuji. Po seriálu organizátoři nekončí. Znovu připravují populární Klánovický půlmaraton, který proběhne 17.října. Součástí bude 10km závod, štafeta 11+10km, Canicross (běh se psem) a dětské běhy.
  • 25.6.2021

    Tréninkové Tour KPO - 7.etapa

    V pátek účast na další etapě cyklistické seriálu KPO. Jela se 10,9km rovina z Rudné do Jeneče. Ten den panovalo neskutečné vedro. O čerstvosti po velenáročném týdnu se také mluvit nedalo, prostě pro účast. Bylo to z domova na časovce celkem daleko. Nestíhal jsem, tak to dal naostro bez projetí. Čas 16:26min stačil na 8.místo. První Pája Mužíček mi dal minutu. Další etapa se jede na členité 5,7km trase Radotín - Lochkov - Slivenec.

    + výsledky
  • 24.6.2021

    logo-aritma 2.kolo MPD (městského přeboru družstev) mužů a žen proběhlo v úterý na hřišti oddílu Sparty na Podvinném mlýně. Opět za Aritmu běžel nejdelší 5km trať. Jen 10 účastníků, já poslení za 19:20min. Dva neregistrovaní šli mimo soutěž, takže paradoxně připisuji 3 body za 8.místo. Nejrychlejší Janis Mach za 16:08min. Oddíl SK Aritma Praha v cekovém bodování na 10.místě. 3. závěrečné kolo MPD proběhne na Kotlářce až 3.září.





    olymp-logo S Majdou jsme se opět na závodech potkali. Házela 600gr oštěpem (23.12m), běžela 800m (2:32min) a vítěznou štafetu na 4x100m. Oddílu ke 14.místu pomohla 9 body.

    + odkaz na výsledky 2.kola zde


    sabzo-logo Navíc jsem na kole přejel na běžeckou akci SABZA. V Milíčovském háji šlo o Bankokros na 3,9km. Pocitově to byla proti dráze pohoda. Výrazně ale pomalejší. Po volnějším úvodu postupně posunul až na 3.místo za 15:10min. Prvním Jirka Bradáč (14:07min). Tato běžecká dvojkombinace s cestováním na kole úmyslně jako trénink pro dnešní koloběh v Újezdě. S manželkou absolvujeme delší 25km trať. Start 18h, doporučuji.

    + výsledky Bankokrosu
  • 23.6.2021

    V neděli premiéra na triatlonu v Bakově (0,75-20-5km). Cyklistická část byla kvůli uzávěře zkrácena na cca 15km. Při běhu jsem se z dobře rozjetého závodu na celkovou bednu propadal na konečné 7.místo za 54:55min. Prvním start cíl Jarda Poloc (51:15min), v ženách Lenka Fanturová (56:56min), která na kole statečně držela naší skupinu. Té jsem s Jirkou Kalou (54:27min) zkoušel bezúspěšně nastupovat. Byla to skvělá akce v příjemném prostředí.

    bakov-triatlon-2021

    + výsledky zde
  • 21.6.2021

    BoBoKolo

    1

    Běžkařský BoBoloppet v Jizerkách dávám pravidelně, patří mezi nejoblíbenější. V létě se na stejné trati jede kolo. Letos jsem nakonec nedal dlouhý triatlon v Otrokovicích a absolvoval ho. 90km trať po panelkách a asfaltkách s převýšení 1600m rychle utekla. Ani to vedro moc nevadilo. Dovolím si říct, že byla nezáživná ale spravedlivá. V úvodu jsem to do prvního stoupání na Prezidentskou zkusil s čelem. To jsem si rychle rozmyslel, protože tepy atakovaly maximálku. Naštěstí jsme se sjeli tři a do poloviny snažili pravidelně střídat. Ve stoupání ke Kiosku jsem už na to neměl, konec dojížděl svým tempem osamocen. V cíli před Dolfinem byl za 3:22h na 7.místě. Nejrychlejšími o 20min předemnou vynikající běžkaři Michal Sedláček s Frantou Landou. O vítězi rozhodnul až při vyhlášení boj v klikách. V ženách první časem těsně pod 4h Svatoslava Kacířová.

    5 6

    4 9

    Poslední letošní akcí do BoBoTriplu (součet tří závodů) bude v neděli 7.listopadu běh na 30km. Pravděpodobně ho také půjdu.

    + odkaz na výsledky a tiskovou zprávu akce zde
  • 19.6.2021

    Běh a swimrun na golfu Hostivař

    7

    Ve čtvrtek s Janou další oblíbená akce na golfu v Hostivaři. Proběhl tradiční běh na suprovém trávníku na cca 5 a 10km. Následně swimrun (střídání plavání a běhu) na tratích 450m + 3km v místním jezírku a okolí.
    Hlaví trať jsem absolvoval naboso v rámci MČR. Čas 43:24min stačil na 5.místo. Pro titul mistra bosoběžců si v rychlém čase 36:30min doběhl Matěj Jakoubek. Jana finišovala na 5km trati v kategorii druhá. Ve swimrunu jsem bojoval s únavou. Cíl proťal šestý se značným odstupem na vítězného Páju Mužíčka. Skvělá akce ve špičkovém prostředí.

    1 5

    + odkaz na běh a swimrun
  • 18.6.2021

    vs-logo Ve středu další běh na 5km v Modřanech. Byla to doprovodná trať hlavního půlmaratonu v rámci pravidelného běhání s VŠ ligou. Chtěl jsem jít svižněji tempem kolem 3:50min/km. Nakonec ale bojoval o čas pod 20mim (19:57min 7.místo). Ten den to bylo trápení. Důvodů je několik. V poslední době moc akcí ve vysoké intenzitě, s tím spojená únava, 50km před tím na kole a hlavně teplé počasí. Je v tom úmysl, naučit tělo fungovat na blížící se 1000miles (od 4.7.) v totální únavě. Ještě týden to chci takto vydržet, potom několik dní pořádně odpočinout. Cítím, když to ve zdraví přežiju, že budu nesmrtelnej.
    Brzy o čtvrteční akci na golfu. V pátek zajedu 7.etapu KPO, v sobotu Bobokolo v Jizerkách na 90km a v neděli krátký triatlon v Bakově.

    + odkaz na výsledky běhu zde
  • 17.6.2021

    sabzo-logo V úterý další plánovaný tempový běh v rámci SABZA. Šlo o jejich přebor na 3,6km. Po něm proběhlo v občerstvovacím zařízení hodnocení a vyhlášení ořezané loňské sezony. Běželo se mi nad očekávání hlavně v závěru (2.místo za 13:27min). Nejrychlejším Jirka Bradáč za 12:17min.
    Dalšími akcemi v příštím týdnu v úterý Bankokros a čtvrtek Komořany - Čihadlo.

    + odkaz na výsledky běhu zde
  • 16.6.2021

    Kolo a běh v Úvalech - konečně to vyšlo

    Na letošní domácí akci v Úvalech budeme dlouho vzpomínat. Poprvé jsme si totiž s Janou stoupli na nejvyšší bednu v kategorii Úvalský drsňák, kde se sčítá čas kola a běhu. Já v obou závodech makal snad na 100%, Jana to měla trochu jednodušší. Tím ale nechci snižovat její dobrý výkon.

    15 5 10

    Následující akcí seriálu 3+ bude další čtvrtek 24.6. Újezdský Koloběh. Společně s manželkou se opět postavíme na delší 25km trať. Doporučuji jako skvělý intervalový běžecký trénink.

    + výsledky a další fotky
  • 15.6.2021

    logo-aritma 1.kolo MPD (městského přeboru družstev) mužů a žen proběhlo v pátek na hřišti oddílu Atletika Hostivař. Já byl po neskutečně dlouhé době u toho opět v dresu Aritmy. Zvolil jsem tradičně nejdelší běh na 3km. Šel jsem do toho s velikým respektem. Systematicky s trochou kvality jsem totiž začal běhat nedávno. I proto nenasadil tretry ale obyč lehké boty. Čas 11:14min byl kolem očekávání. Za osobákem a prvníma je to ale o parník. Za tento výkon mi patřilo nebodované 13.místo. Nejrychlejší Jan Ferdinand Polášek (9:34min) mi těsně dal potupné kolo.


    olymp-logo Majda před necelým rokem přestoupila do atletického oddílu PSK Olymp Praha. V pátek jsme se v Hostivaři potkali. Šla hladkých 100m (14.02s), 400m (64.23s) a štafetu. Oddílu k 6.místu pomohla 7 body. Trenérka okomentovala její výkony výrazným zlepšením :). Prostě začala trénovat.
    2.kolo MPD proběhne již další úterý 22.června na Spartě. Znovu půjdu nejdelší běh na 5km.

    + odkaz na výsledky 1.kola zde
  • 14.6.2021

    Běžecké akce v Kolíně mám rád. Rozumně dostupná vzdálenost na kole, slušné startovné a hlavně bezchybná organizace. V sobotu tam proběhl již desátý ročník pod názvem MFB. Hlavní maratovskou trať si dalo 65 lidí. Nejrychlejším Martin Kučera za 2:46h. Já se postavil na půlku, kde ve slabší konkurenci pomalejší čas 1:38h stačil na celkové 7.místo (2.M40). Jen vítěz byl odskočený za 1:14h. Před během jsem si dal takový druhý malý cyklistický závod. Na poslední chvíli se totiž dozvěděl, že půlmaraton startuje v Poděbradech a cesta tam je zajištěna busem. Stihnul ho na minutu. V něm slušně vytuhnul, takže začátek běhu tradičně na chvostu v pomalém tempu. Trať neskutečně utekla. Podél vody a lužními lesy se běželo dobře. Samozřejmě bych to rád viděl rychlejší. Jak říkám: běžecký osobáků už moc nebude, musí se pořádně oslavit.

    + výsledky
  • 11.6.2021

    Tréninkové Tour KPO - 6.etapa

    Další etapa cyklistického seriálu KPO za náma. Jelo se do kopce s rovinatějším koncem z Zahořan do Zvole. Trať měřila 4,2km. Když jsem jí absolvoval, tak se cítil celkem dobře a taky mi v závěru fouklo do zad. Za rovných 8min beru nad očekávání 5.místo. V průběžném celkovém jsem skočil na šesté.
    Již probíhá další etapa. Jde s cca 11km rovina Rudná - Jeneč. Absolvuju jí na koze v půlce příštího týdne opět s cílem Top5.

    + výsledky
  • 10.6.2021

    Další tempové běhy a Majdy atletické počínání v číslech:

    úterý 8.6. Krčský kros 4,1km 16:58min 6.místo

    + výsledky

    středa 9.6. Běh pro Zuzanku 6,2km 25:49min 9.místo

    + výsledky

    Majda - úterý 8.6. - 1. kolo PPD juniorů a dorostu (ASK Slavia Praha)

    běh 200m 28.50s 4.místo
    běh 100m překážek 17.21s 3.místo
    oštěp 500gr 24.62m 20.místo

    + výsledky
  • 8.6.2021

    V neděli se po náročné sobotě vstávat nechtělo. Naplánoval jsem si 15km běh v celkem dalekém Mnichově Hradišti s cestou na kole. Nakonec jsem to kousnul. Začátek běhu moc nešel. Postupně jsem to rozeběhnul až v závěrečných kilometrech po 4min/km. Za 1:07h 19.místo. Celé to splnilo potrénovat v únavě. Nejrychlejším nestárnoucí Jirka Miler (51min) a Gabriela Veigertová (58min). Byla to skvěle zorganizovaná akce s velmi slušnou konkurencí.

    + výsledky
  • 7.6.2021

    Sázavák

    Uplynulý dost náročný víkend podle plánu. O slabším sobotním běhu ve Stromovce jsem se už zmínil. Po něm odpoledne domácí silniční cyklistický Sázavák na cca 75km na klasické trati Úvaly - Jevany - Sázava - Chocerady - Ondřejov - Úvaly.

    3 1

    S ním maximální spokojenost. Čas těsně pod 2h (1:59:56h) znamená po neskutečně dlouhé době přepis osobního maxima. Šel jsem do něho s cílem uviset hlavní balík do Sázavy. Úvod převážně diktoval nástupy Michal Rydval s číslem 182.

    4 6

    V prvním delším stoupání na Dojetřice vždy odpadám. Letos se mi ho poprvé povedlo na totální hraně s čelem vytáhnout. Pomohlo tomu hlavně předešlé chytré trochu zbabělé schovávání s maximálním šetřením sil. V Jevanském údolí se můj nový dres Café racers ukazuje jen jednou.

    7 8

    Nahoře tedy totální euforie. Následovala celkem poklidná rovina před sjezdem do Chocerad. V něm se to opět začalo nesmyslně hrotit. Tachometry v zatáčkách ukazovaly přes 70km/h. Hlavní aktér Shelopukho to odnesl pádem, který skončil naštěstí bez zranění. Dále přejezd mostu přes řeku a druhé 5km stoupání na Ondřejov. V něm horská prémie HP. Přesněji místo často ceněnné více jako vítězství, protože se za něj dostává pravá hora pudinku (zkratka HP). Bere jí s přehledem v úniku i celkový vítěz McHammer (č.190).

    13 14

    Ostatní na něj naštéstí nereagují. Jsem tam stále na chvostě. Maximální tepovku testuju v nejprudší kostkové pasáži. Jmenuji se Ondřej, tak snad zde neodpadnu. Díky bohu pár metrů nahoře stahuji díru a opět se zabudovávám do 8 členného balíku. Do cíle je to převážně z kopce, jen pár brdků. To už by mělo klapnout. Finišuje se na Hradešín. Tělo už nechce, i když hlava bojuje. Cílovou čáru protínám na 7.místě (3.M40), vítěz na dohled .

    20 24

    Po vyhlášení je poctivé zasloužené vyjetí povinností. Po lehounkém vyplavání se u našich na grilovačce odměňuji pivečkem a plánuji neděli. Na kole chci na běžeckou 15ku do Mnichova Hradiště. O tom brzy.

    20 24

    + výsledky
  • 5.6.2021

    Ve středu Majda běžela v rámci akce Atleti spolu na domácí půdě na Olympu v Praze 200m. 28,31s je čas od kterého se odpíchnout.
    Já šel v sobotu před cyklistickým Sázavákem 2 míle ve Stromovce. Podíval jsem se momentální běžecké pravdě do očí. Čas 12:25min je trochu za očekáváním. Tělo vyšší průměrnou rychlost než 3:50min/km zatím nedává.

    2 míle 6-2021

    + výsledky Stromovky zde
    + výsledky Majdy
  • 3.6.2021

    sabzo-logo V úterý další tempový běh. Šlo o akci s názvem Ness na 4,8km v Hostivaři. Na startu se sešli tradiční účastníci s převahou Sabzáků. Běželo se dvoukolově, ženy jedno. Dost poctivě jsem se rozcvičil, což myslím mělo pozitivní vliv na výkon. V úvodu se držel za početnou skupinou, kterou postupně předbíhal až na 7.flek za 19:54min. Stále to ale bylo tuhé v únavě. Nejrychlejšími Tomáš Mach (17:38min) a Lenka Fanturová (20:48min). Na akci se ukázal známý slovenský triatlonista Karol Džalaj. Šel velmi slušně (18:00min 2.místo). Připravuje se na IM Lanzarote, který proběhne 3.července.

    + výsledky
  • 1.6.2021

    1

    O víkendu se to triatlonově konečně rozjelo. Jak skvěle popsal Tomáš Nohejl na aktivno.cz - Račice otevřely triatlonovou sezonu. Já se tradičně postavil na start sobotního ICT sprintu i nedělní intervalové půlky. Obě akce absolvoval z plného tréninku v doznívající únavě po náročném předešlém víkendu, ambice neměl. Komentátor Standa Bartůšek dostal odpověď: Máknout si, žádné užívání.

    7 3

    V sobotu se mnou vyrazila i manželka, která sprint ve veteránské kategorii s náskokem vyhrála.

    2 5

    Nejrychlejším Jarda Bryna. S Matějem Valtrem jsem na běhu prohrál boj o bednu v 40+. Svěřenec Tomáš, který jel také, dokončil díky křečím trochu za očekáváním.

    4

    Na nedělní půlku (1,9-90-21km) jsem zamomněl bundu. Z vody mokrý ve větrném cyklistickém úvodu trochu mrznul. Do závodního tempa se dostal až v závěru. S půlmaratonem za 1:37h celkem spokojenost. Výsledkově za 4:43h na 27.místě (13.M40). Prvním David Jílek (4:05h) 2 minuty před Honzou Wainerem (společně na první fotce).

    + výsledky

    Momentálně zvažuji účast na dlouhém Moraviamanovi. Ten startuje 19.června v Otrokovicích.

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist