Archiv

Listopad 2022

    28.11.2022
    vs-logo

    V sobotu nakonec v Modřanech zadržená 10ka těsně přes 43min. Po více jak měsíci neběhání jsem nic rychlého nečekal. Hlavním bylo otestovat nohu, aby nic nebolelo a hlavně bez následků. To se povedlo. Přispěla k tomu dobrá zpráva z rezonance, že to snad na kudlu nebude. Rozhodnutí co dál s lepšícím se kolenem padne v úterý.
    Nejrychlejším Matěj Zima (32:40min), na 5km Stanislav Dvořák (17:16min).

    + výsledky


    25.11.2022
    FITNESS POSILOVNA V ÚVALECH U PRAHY
    vkfitness-logo

    Po uzavření fitka Mamut v Úvalech, ve kterém jsem propotil neskutečně trik, je v tom samém městě od července v provozu nové. Jde o malou útulnou tělocvičnu, kde člověk najde téměř vše. Fitness vede zkušený osobní trenér Vladimír Křelina. S ním jsem nějakou dobu spolupracoval a veškerý základ naučil.
    Momentálně toto místo navštěvuji minimálně 2x týdně, abych připravil tělo na náročnou triatlonovou sezonu. Na častou otázku: Jak to dělám, že sportovně funguji takovou dobu? odpovídám: Pravidelně cvičím, protahuji, aktivně regeneruji .... prostě se o sebe starám. To je má jasná životní cesta. Dále pár fotek a zkopírovaných slov stránek vkfitnessuvaly.cz.

    1 2 3 4

    Posilovna je koncipována na práci osobních trenérů, kteří se zaměřují na individuální práci s klienty. Dbáme na individuální přístup ke každému, se zaměřením tréninku na konkrétní potřeby a cíle. Chcete zhubnout, zpevnit se, zformovat postavu nebo se prostě jen cítit dobře? Po vstupní diagnostice vám sestavíme vhodný tréninkový plán na míru, který vám vysvětlíme a představíme v naší posilovně. S vybraným trenérem, který vám bude plně k dispozici, se pak budete krůček po krůčku zlepšovat. Máme samozřejmě otevřeno i pro veřejnost. Pro omezenou kapacitu doporučujeme rezervovat si svůj čas přes rezervační systém. Vše podrobně na stránkách fitka zde.


    22.11.2022
    sabzo-logo

    Včera jsem se stal členem SABZA. Jde o běžecký klub, který každoročně pořádá v Praze a okolí téměř 40 závodů. Pravidelně je do tréninku zařazuji, takže to byla jasná volba. Dokuď běhat půjde, tak budu. V nadcházející sezoně se v seriálu SABZO pravděpodobně podílím na organizaci Krčské 12 a Rasokrosu.
    Jinak jsem začal tvořit Termínovku 2023, brzy. Koleno se lepší, začínám ho postupně více zatěžovat. Výsledky rezonance ale ještě namám. Blokovaný termín na kudlu snad nevyužiju.
    V sobotu asi zkusím v Modřanech běžet rychleji 5ku nebo 10ku. O týden později bych se rád s Janou postavil na start tradičního koloběhu Říp-Praha.


    14.11.2022
    VELKÁ KUNRATICKÁ
    kunraticka-logo

    Nedělní tradiční Kunratická (běh na cca 3,1km) za 16:12min. Šel jsem jí doslova pro účast, hlídal každý krok. Čas byl na celkem těžkém terénu milým překvapením. Hlavně koleno vydrželo a druhý den ani moc nebolelo. Vyhrál v čase 11:43min Michal Šmahel, v ženách Kamila Gregorová za 14:35min. Věrný spoluúčastník úvalský spolucestovatel Láďa za 20:05min (společně na fotce).

    kunraticka2022

    Za rok opět znovu, bude to 14. účast. Rád bych jednou běžel za veterény (20 účastí a více). Se startovním číslem 1 vybíhá člověk s největším počtem startů. Letos ho opět měl Josef Vonášek (ročník 1937, letos 46:19min, 63 startů!). Synátor ani manželka bohužel kvůli viróze neběželi.

    + odkaz na podrobné výsledky zde


    11.11.2022

    Koleno bohužel stále zlobí. Musel jsem využít ortopedickou pomoc. Přesně co s ním se rozhodne za týden po magnetické rezonanci. Plavat i na kole jde bez omezení. Navíc jsem zařadil pravidelnou posilovnu a 1x týdně kolečkové lyže před snad brzkou zimní sezonou. V neděli ale naplánovanou Kunratickou nějak na jistotu odkulhám. Společný start se synátorem Filipem si nemůžu nechat ujít.

    boboloppet-logo

    Ještě info pro běžkařské závodníky. Dnes spuštěna registrace na BoBoloppet. Limit startujících je jen 200! Jedná se o můj nejoblíbenější závod klasickou či volnou technikou na dlouhých 90km. Účastník během něj projede téměř celé Jizerky. Letos ho absolvuji méně náročnějším skejtem, protože se běžkám nechci tolik věnovat. S desátou účastí bych měl vstoupit do Klubu legen s titulem PAN BoBo. Vše odstartuje v sobotu 25.února. Týden před si dám tradiční Jizerskou 50ku s cílem udržení první vlny. Ostatní laufy zařadím podle momentálního stavu a hlavně počasí. Ven se podíváme třetí lednový víkend, s tradičním spoluúčastníkem Štěpánem, na švýcarskou La Diagonelu (55km CT).


    4.11.2022

    Zítra proběhne v pražském Aquapalace hotelu slavnostní vyhlášení Českého poháru v triatlonu. Na krátkých tratích beru v kategorii 40-50let 3.místo (celkově 13té). Na preferovaných dlouhých to bylo letos slabší. V nabité kategorii 40-45 8.místo (celkově 19té). Vyhlašovat se tradičně bude král triatlonu a řada dalších Pohárů.

    vyhlaseni2022

    + odkaz na podrobné výsledky

    Nadcházející sezonu (ještě nekončím) přeskakuji do kategorie 45-50 let. S plánovanou změnou práce chci mít začátek roku časově volnější. Snad i více času na trénink a hlavně vše kolem. Bude záležet na zdraví. Závodní ambice tedy nejvyšší.


    3.11.2022

    Tradiční zaveršování o nedávném maratonu v Benátkách od spoluúčastníka Libora. V závěru naznačuje kam pravděpodobně vyrazíme příští rok.

    117 160
    NA MOSTU DO STÁŘÍ

    Běžím po předlouhém mostu.
    Přímo ke slunečním paprskům.
    Ve směru ku městu, k skvostu,
    přes jehož lávky se vbrzku
    dosypu - klidně a vyrovnaně -
    k poslední maratonské bráně.

    Někdo má písku zoufale málo,
    někomu sype sklo o trochu více -
    i já mám sic v povaze vytrvalost,
    jen jedno srdce však, jen jedny plíce.
    Běhu čas nikdo nezastaví -
    hodiny sypou mi poslední zrnka.
    Je třeba myslet na vlastní zdraví,
    kleknout…a s vnuky skleněnky cvrnkat.

    V nejlepším říká se: “Dost.”
    Až ztichne za zády nejdelší most,
    poslední hluk na Svatém Marcu
    a poslední lávka, co nakopla zadek,
    tak v cíli kleknu na poslední řádek,
    poslední maratonskou čárku…

    …v nejlepším má se říct: “Dost.”
    Pozvedám tedy číš na mladost,
    na maratony, na všechny alfy,
    co rády opouští komfortní zónu…
    …a v ladu se starými morousy
    mumlám si sípavě pod fousy:
    “Nač dál dřít celé, mě stačí halfy!”
    Jak já se těším do Lisabonu!

    Morová Šleha


Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist