Archiv

Únor 2023

    27.2.2023
    Boboloppet
    boboloppet-logo

    V sobotu 10tá účast na mém nejoblíbenějším běžkařském závodě Boboloppetu v Jizerských horách. Tím jsem dle propozic akce vstoupil do klubu Pan Bobo. Díky mizerným sněhovým podmínkám došlo ke zkrácení tratě na 80km. Bohatě to stačilo, protože přes noc i den sněžilo. Bohužel u mě doznívala viróza. Po pravdě jsem do poslední chvíle přemýšlel o účasti. Objel to v rozumném tempu bez hrocení skejtem za 5:51h na 16.místě. Nějrychlejšími klasikáři Klára Masnicová (6:52h) a soupažista Jirka Pliska (4:45h). V bruslení Tereza Hnátková (5:33h) a Petr Marhoun (4:51h).

    1 2 5 6

    + tradiční odkaz na podrobné výsledky


    21.2.2023
    Mísečky
    logo-skitour

    V neděli účast na další běžkařské akci seriálu Skitour. Na Horních Mísečkách se jelo 30km klasicky. Počasí nakonec celkem slušné. Těsně před startem připadnul nějaký centimetr, který schoval špinavý sníh. Bylo to dost mokré a pomalé. Volba jet na těžkých tratích stříďákem a mazat klistr byla správná. Na soupaže to dalo jen pár odvážlivců. Akce bohužel nepřitáhla tolik účastníků. Nejrychlejším Petr Knop za 1:27h. Mých 1:47h stačilo na celkové 11.místo, 5.M40. Seriál pokračuje další víkend závodem pod názvem Jelyman v Jeseníkách. U mě to v sobotu bude oblíbený Boboloppet na 90km v Jizerkách skejtem. Mělo by se jet na pozměněné kilometrově plnohodnotné trati.

    + výsledky Míseček


    19.2.2023
    vs-logo

    V sobotu běžecká 10ka v Modřanech. S časem 39:40min, téměř na vteřinu totožným jako před měsícem, spokojenost. Tepově opět dost nízko v neskutečné únavě. Dost šikovně jsem šetřil síly ve skupině lidí s vodičem na 40 minut. Byl to morální úspěšný boj tělo přemluvit do vyššího výkonu. Nejrychlejším s náskokem Vojta Bližňák za rovných 34 minut. Asi to bude mít vliv na nedělní Mísečky. Počasí vypadá z pohledu sněhu dost mizerně. Pravděpodobně to tam bude poslední domácí běžkařský závod. O nich v týdnu.

    + výsledky zde


    14.2.2023
    logo-skitour

    Na Jizerku bohužel nevyšlo počasí. Celý týden ideálně, v neděli mrholení s teplotou nad nulou. Pro mě podmínka, která mi nevyhovuje. Jsem těžký, boří se hůlky a navíc na to nemám lyže. Rozhodnutí zkusit to na hladkých na soupaže byla díky malé kilometráži také špatná. Dost s tím bojoval, spíš se trápil. 274.místo za 3:11h ale splnilo cíl udržet první vlnu pro další ročník. Nejrychlejšími Kasper Stadaas (2:05h) a Magni Smedaas (2:28h). Z Čechů celkově 20tý Honza Šrail (2:08h) se Sandrou Schützovou (2:36h), která finišovala mezi ženami na 8.místě.

    1 3 2 4 5 6

    Byla to opět organizačně vydařená akce, prostě populární Jizerka. Okořenila jí účast několika známých jmen. Další neděli snad absolvuji, po zrušeném Karlově běhu v Krušných horách, na těžkých Mísečkách klasickou 30ku.

    + výsledky Jizerské 50 zde


    10.2.2023
    logo-cafe4

    Závodní kombinéza týmu Café racers, kterému jsem několik let větný, zůstává stále stejná. Barevně jednoduchá, bez reklam s nepřehlédnutelným logem. Jen změnili výrobce. Přešli od Kalase k Virklonu, snad sedne.

    cafe-dres1 cafe-dres2

    7.2.2023
    Orlický maraton
    logo-skitour

    Běžkařskou akci v Deštném mám moc rád. Často, když vyjdou podmínky jako v neděli, kolem ní zůstávám déle s přespáním v autě. Tentokráte ale jen na otočku. Na potřebné rozjetí a vše kolem si udělal více času. To se vyplatilo. Opět ideálně trefil na stříďák lyže i mázu. Hlavně vyměnil na holích košíčky za větší. Jelo se mi bez krize dobře. Dojížděl 40km trasu s první ženou Adélou Ročárkovou (Boudíkovou) v čase 2:21h na 15.místě. Prvním v cíli Aleš Bohatý za 2:02h. Další běžkařskou akcí nedělní Jizerka.

    1 2 3

    + výsledky


    5.2.2023

    V sobotu s Janou opět běžecké 2 míle ve Stromovce. Na běhu systematicky pracuji a hlavně slouží zdraví. Dal jsem si reálný cíl pod 11:40min (pr. tempo 3:38min/km) a ten se o vteřinu povedl. Ve finiši to posunul na celkové 5.místo s 10s odstupem na druhého Víťu Krále. Po nemoci vracející se Vojta Bližňák obhájil lednové vítězství. Bramborová Jana byla s čase 14:35min také spokojena. Opět to byla povedená akce s posunem výkonnosti. Brzy o nedělním běžkařském Orlickém maratonu.

    + výsledky brzy zde


Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist