Archiv

Červen 2019

  • 29.6.2019

    1

    Pátek beru v práci dovolenou, protože cestuji na Gigathlonovou štafetu do Švýcarska. Ambice vysoké. Níže složení našeho týmu. Vše kolem v týdnu po návratu.

    team manager - Jan Plachý
    plavání - Klára Fišerová
    bike - Denisa Stodůlková
    běh - Daniel Čáň
    inline - Petr Lochman
    silnička - Ondra Teplý

    plány tratí:

    1 2

    Připomínám, že český Gigathlon letos proběhne poslední víkend v srpnu v Račicích.
  • 28.6.2019

    Koupaliště Úvaly otevírá

    koupaliste

    Úvalské koupaliště po totální rekonstrukci tuto sobotu 29.června v 9h otevírá. Zázemí ještě není kompletní, nejsou dokončená sportoviště, ale voda v bazénech má již nyní 26°C a tak věříme, že si koupaliště i tak užijete. Tato slova se ojevila na stránkách města. Otevírací doba bude každý den od 9-20h. Veškeré dění možno sledovat na stránkách zde.
    Měl jsem být prvním, kdo provede skok a s ním uplavat 57 50m bazánů (počet měsíců uzavření). Bohužel jsem touto dobou mimo. Snad se tohoto úkolu někdo ujme. Samozřejmě ho opět budu pravidelně využívat. Mám ho za rohem. Předem díky moc za nabídku volného vstupu. Také musím připomenout počínání občanské aktivity ZACHRAŇTE KOUPALIŠTĚy, která měla na znovuotevření zásadní podíl.
  • 27.6.2019

    Ve středu padaly teplotní rekordy. Venku nebyl skoro nikdo, maximálně na zahrádkách. Triatlonista v tom jde samozřejmě trénovat, protože si chce zvyknout. Závislák na pohybu dokonce naplánuje závod. Samozřejmě můj případ. Navíc v nejhorším, tři dny po dlouhym. Jednalo se o 5km běh na dráze v rámci III.kola atletického přeboru družstev za Aritmu. Čas 21:03min (pr.4:12min/km) asi nemusím komentovat. Vítězí Vojta Bližňák těsně před Tomášem Machem. Dali mi ostudná dvě kola. Pochvala směrem k organizátorům za podávání vody a osvěžování. Snad to opět splní dostat se z únavy.
    Na víkendovém Gigathlonu ve Švýcarsku začínám již v pátek swimrunem. Jde o střídání plavání a běhu. V sobotu i neděli půjdu silničku kolem 100km s celkem slušným převýšením. Zítra plánek tratí a složení našeho týmu.

    3

  • 26.6.2019

    Moraviaman 2019

    czechman2019-logo 8-1

    Těžko se hodnotí akce, označená v termínovce vysokou prioritou, když dost zaostala za očekáváním. Že to nebude na osobák (8:54h), bylo předem jasné. Za ty léta dobře momentální stav znám. V týdnu před jsem se cítil mizerně, i přes téměř nicnedělání. Ani do superkompenzační diety nešel. To pokračovalo v sobotu v Otrokovicích.

    14-2 18-1

    Plavání bez neoprenu bylo na absolutní pohodu. S ním jediným spokojenost. Kolo bylo v plánu přišlápnout a nahnat očekávanou ztrátu na běhu. Nakonec téměř 20min za plánem. Závěr na morál. První 10,5km okruh za hodinu. Pak jsem najel na režim přežít tempem kolem 4:50min/km. Můj 28. Ironman se přeci nevzdává. V cíli v čase 10:06h.

    15-6 21-3 28

    Vítězí favorité. Za 9:24h Simona Křivánková a v novém traťovém rekordu 8:19h Tomáš Řenč.

    19 15-2

    Nestárnoucí Petr Vabroušek bere nepopulární bramboru (9:00h). V závěru ho udolává třetí Honza Šneberger (8:54h) a tradičně běžecký rychlík Honza Oppolzer (8:45h).

    Jinak vše kolem doslova poslepu. Byla to na této akci již má 9.účast v řadě. Díky moc početnému doprovodu za vše kolem. V hlavě začal vrtat reparát. Možná půjdu do Slovakmana, který se jede v sobotu 3.srpna. Je opět zařazen do seriálu CZECHMAN TOUR 2019.

    + další fotky
  • 22.6.2019

    Otrokovice za pomalých 10:06h na 27.místě (1:05+5:14+3:39h). Byl to od plavání boj o dokončení. Podrobně v týdnu.

    + výsledky
  • 21.6.2019

    Kola a běh v Úvalech

    0-1

    V neděli se mém rodišti v Úvalech odehrál poslední díl seriálu Tří závodů pro zdraví. Do celkového bodování se počítala hlavní pětikolová 30km cyklistická trať. První na hřišti pod školou tradičně proběhly dětské závody. Majda se jich k mé nelibosti nezúčastnila. Vynahradil to Filip, který zajel na 3.místě juniorská 3 kola. Ty jsem na rozjetí absolvoval také.

    17 5

    Na start hlavního závodu jsme si stoupli s Janou společně s asi 50ti závodníky. Naše výkony byly pomalejší. Asi vidina následného 11km běhu.

    30

    Ten se pro titul Úvalský tvrďák sčítal s kolem. Jana v této kombinaci vítězí, já beru 4.místo.

    50 4

    Byla to vydařená akce. Jak říkám: když závodně sportuješ, povinnost se doma zúčastnit. Rodino díky za fandění a fotky. Dnes po práci hurá do Otrokovic na Moraviamana (dlouhý triatlon na IM tratích - 3,8km plavání + 180 kola + 42,2km běhu). Zkusím tam vyždímat z těla maximum.

    + výsledky a další fotky
  • 20.6.2019

    majda2016 Ve středu Majda absolvovala 3.kolo atletického přeboru staršího žactva na Strahově, za její oddíl ŠSK Újezd nad Lesy. Běžela 1500m za 5:09min na hranici osobního rekordu. Nestačila opět až ve finiši o 4s Millerové. Druhou disciplínou měla 100m překážek. Výkon 18,48s na 4.místě znamená její nejrychlejší čas. Oddílu přičetla 9+7 bodů. Celkově žákyně braly 5.místo. Ztratily hlavně díky menšímu počtu závodníků. Znovu první ve skupině C s obrovským náskokem USK Praha. Na postup do další fáze to letos stačit nebude. Podrobně vše v číslech zde.

  • 19.6.2019

    pozvánka - Železný Chlíst 2019

    chlist-logo V sobotu 13.7.2019 se v Chlístovicích u Kutné Hory uskuteční již 19.ročník hobby triatlonu Železný Chlíst. Je to taková vesnická klasika na distancích 600m plavání, 28km kolo (silniční) a 6,5km běh. Sice tam nenajdete profi depo ani čipovou časomíru, ale po závodě na všechny čeká porcička pečeného prasátka. Ti, co se přihlásí a zaplatí včas, se mohou těšit i na památeční tričko. Nutná platba do pátku 21.6.2019, pak už se zadávají trička do výroby. A pro prvních 100 přihlášených je připraven netradiční sportovní balíček od našeho letošního partnera - produkty značky Durex.

    Přihlášky na http://zeleznychlist.cz/cz/register/.
  • 18.6.2019

    Triatlon Račice - 3.místo za 3 ťukesy

    Na triatlonové akci v Račicích (0,75-20-5km) jsem několik let chyběl. Letos jí naplánoval jako předposlední těžšký trénink týden před Moraviamanem, s cestováním na kole. V sobotu jsem tam nakonec přivezl slušnou stovečku, protože jsem musel vodu objíždět kvůli zavřenému mostu přes Roudnici. Plavalo se mi v extra teplé vodě nad očekávání dobře. Držel jsem téměř úplné čelo, kterému velel Jarda Poloc. Ten si jel start cíl svůj závod. Na hákovém kole jsme se sjeli do pětičlenné skupiny. V ní nechyběla nejrychlejší žena Verča Andrlová. Společně dorazili a vybíhali z druhého depa. V závěru se postupně propadal (pr. tempo 4:40min/km) na konečné 11.místo a horko těžko uhájil bronz v kategorii nad 40 let.

    1 2

    A proč v nadpise ťukesy? Při plavání první - narazil jsem hlavou do bojky. Pak si píchnul na kole brčko pitného režimu do krku, díky nerovnosti na silnici. Ten třetí, to byla klika. Při vyplavání na kraji jedné z drah kanálu, jsem dostal pohlavek veslem od čtyřky, která tam jela. Dozadu nevidí, já byl zrovna na znaku. To považuji za velikou chybu kolem organizace. Ve vodě jsem totiž nebyl jediný. Jinak všek klapalo. Po závodě tradiční guláš a pivko.

    + výsledky

    Další aktualita o kolech a běhu v Úvalech.
  • 17.6.2019

    Pátečního steepla (1500m překážek) Majdy nebudu komentovat. Dovolím si zkopírovat komentář, k celému přeboru Prahy, od šéftrenérky Zuzky. Samozřejmě jsem neskutečně pyšnej. Zúročují se ty roky starání. Snad Majdě nenaroste hřebínek a dál bude poctivě makat. Brzy se asi bude muset rozhodnou, čemu se se naplno věnovat, pokuď bude dělat sport závodně.

    2 1

    Ve čtvrtek a pátek mělo vyvrcholení sezony starší žactvo na Děkance. Nastoupili jsme s velkou touhou ulovit alespoň nějakou medaili a osobáček. Nikdo by asi nečekal, že těch medailí bude sedm. Ale to předbíhám. Ve čtvrtek jsme se všichni těšili na 1500 m jak holek, tak kluků. V děvčatech velkým želízkem v ohni byla Majda Teplá, která trať ovládla způsobem start - cíl a nikdo její tempo neakceptoval. Velký boj se odehrál o druhé místo, do něhož se zapojila naše Eliška Drábová. Bojovala jak lvice a její úsilí bylo odměněno krásným druhým místem. Dále na trať nastoupili naši tři borci. Všichni s napětím očekávali, jak dopadne boj mezi našimJakubem Krejčířem a závodníkem SK Jeseniova Hrdličkou. Jakub tentokrát nic neponechal náhodě. soupeře si ohlídal a s velkým náskokem zvítězil. Moc mile překvapil Honza Hejsler, který ze sebe vymáčkl všechny síly a v krásné koncovce urval třetí místo. Hezky běžel i Honzík Škarda..
    Pěkné osobáky si udělali na 300 m Majda Malátová, Majda Pokorná a Alex.
    Musím pochválit i bojovnost Rózy, která se kvalifikovala do pátečního boje ve skoku dalekém a Evči na kouli a Martina Kudrnovského na třístovce a kouli.
    V pátek všichni čekali s napětím, jak se bude dařit našim borcům na 1500 m překážek. Po absolvování tréninku s Martinem Olšanem na Dukle, kde všichni "vypadali slibně" jsme čekali, co udělá nervozita startu na přeborech.
    Děvčata nastoupila v počtu 5 závodnic a hned po pár metrech už bylo jasné, že Majda Teplá se do toho zase pustí. Výsledkem byl opět přebornický titul a čas, který ji řadí na druhé místo republikových tabulek.
    Chlapců nastoupilo dvacet. Od samého počátku tempo udával náš Jakub Krejčíř za nimž v závěsu běžel závodník Sparty a náš Honza Hejsler. Ostatní početné pole se postupně propadalo a nikdo z dalších nechtěl akceptovat jejich tempo. Naši kluci opravdu překážky šli na jedničku a nebudu to protahovat, Kuba opět přeborníkem a obrovskou bojovností Honza Hejsler druhý. Kuba se svým časem dostal na druhé místo republikových tabulek a Honza Hejsler na čtvrté. Honzík Škarda běžel rovněž nádherně a vybojoval skvělé 7. místo. Adam Feix se toho rovněž nezalekl.
    Ostatní opět bojovali jako lvi, skvělý osobák Majdy Pokorné na 150 metrů, bojovné výkony Evči Novotné na disku a Martina Kudrnovského na 150m, rovněž Rozy ve skoku do dálky..
    Na závěr holky a kluci běželi štafetu 4x300m. Žádné ambice jsme neměli, většina před pár minutami běžela dlouhou trať ale myslím, že jsme rozhodně ostudu neudělali.

    Zuzana

    V týdnu o sobotním triatlonu v Račicích, kde jsem dostal 3 ťukance a následných kolech u nás v Úvalech.
  • 15.6.2019

    majda2016 Můžu se vytahovat, že mám doma přebornici Prahy starších žákyň v běhu na 1500m. Tento zápis udělala včera Majda za 5:12min na Děkance. Dnes si dá reparát na totožné trati s překážkama. Tento běh je známý pod názvem sttepl, kde se navíc v každém 400m kole zdolává vodní příkop. Bude to její premiéra s cílem předních pozic a nezranit se. Před týdnem to byla trénovat. Podrobná čísla přeboru zde.

    Dále jí čeká ve středu 19.června III. kolo přeboru družstev. Na MČR v plavání se bohužel nedostala. Po vízu odjíží s Filipem a sestřenkama na 14tidenní tábor do Anglie. Celé prázdniny bude mít slušně nabité. Soustředění v atletice a plavání, tábor, rodinná dovolená na jižní Moravě a snad nějaký ten triatlon.
  • 13.6.2019

    1

    Přišla pozvánka na Gigathlonovou štafetu do Švýcarska. Moc dlouho jsem nerozmýšlel a kývnul. Proběhne víkend po Otrokovicích 28.-30.června kolem města Luzern. Měl jsem v plánu po neskutečně dlouhé době závodní volno :-). První den bych měl jet 90ti km silničku, druhý 3km plavat. Český Gigathlon letos proběhne poslední víkend v srpnu opět v Račicích. Multisportovcům doporučji.
  • 12.6.2019

    Včera oblíbený běh pro Zuzanku na 6,2km v Milíčovském lese. Šel jsem ho úmyslně v tom šíleném vedru a ještě povíkendové únavě, aby si tělo zvykalo. Slast to rozhodně nebyla. Jediné pozitivum jsem našel v tom, že po dlouhé době nic nebolelo. Cílový čas 25:51min (pr.4:15min/km) znamenal celkové 7.místo (2.M40). Prvním v cíli Tomáš Mach (22:30min). Po výklusu jsem si vyjímečně dal tradiční saké (kořalka z vína) a pivko. Cesta domů na kole tedy celkem veselá.
    Do Moraviamana, další sobotu dlouhý triatlon, bych rád absolvoval ještě jeden delší běh. Asi půjdu i do drastické osvědčené superkompenzační diety.

    + odkaz na výsledky běhu zde

    2

  • 11.6.2019

    Uplynulý víkend přesně podle plánu. Výsledkově to žádná sláva nebyla. Naše počínání v číslech níže. Na sobotní triatlonové Příbrami, v nádherně zrekonstruovaném areálu, se to celkem sešlo. Přispělo tomu i počasí. Hlavně vypsání akce jako MČR na distancích 1,5-40-10km a mezinárodnímu Závodu olympijských nadějí. Mistrovské tituly si odvezli Jan Volár a Veronika Andrlová.

    labska-vyzva

    Na nedělním Brandýse, druhém závodu seriálu LABSKÁ VÝZVA, to byl z mé strany opět boj a propadání v závěrečném běhu. Volba cyklokrosového kola také nebyla ideální. Po pomalejším depu mi cukla skupina, ve které bych se rád viděl. Jel jsem ho celé společně s Jirkou Kalou, který mě pravděpodobně překazí obhajobu titulu Labský muž. Celkové 8.místo (2.v M40) je trochu za očekáváním. Nejrychlejšími Michal Francke a Veronika Olšová. Pochvala za bezchybně zorganizovanou pohodovou akci. Uvidíme se na dalším závodě v Pardubicích. V neděli 25.srpna půjde opět o sprin triatlon na tratích 0,75-20-5km.

    Sobota:
    Majda (0,4-12-3km) 45:05min 24.místo
    Jana (1,5-40-10km) 2:57:46h 104.místo 5.Z40
    já (1,5-40-10km) 2:20:52h 18.místo 5.M40

    + podrobné výsledky triatlonu Příbram

    Neděle:
    Filip - fotbalový mistrák Tuchoraz - Kouřim 8:1 (5:0)
    já (0,5-20-5,4km) 1:11:57h 8.místo 2.M40

    + výsledky triatlonu Brandýs
  • 7.6.2019

    Plán na víkend:

    Sobota:
    Majda, Jana + já - Triatlon Příbram

    Neděle:
    Filip - fotbalový mistrák Tuchoraz - Kouřim 10:15h
    já - Triatlon Brandýs
  • 5.6.2019

    Challenge Šamorín

    45 8

    V neděli opěvovaný závod seriálu Challenge Family na polovičních triatlonových distancích 1,9km plavání, 90km kola a běžeckého půlmaratonu na 21,1km. Letos vypsaný, podle kopie konkurenčního Ironmana, jako mistrovství světa. V neděli jsem si odškrtnul jeho dlouho plánovanou účast. Vše se odehrálo v luxusním sportovním areálu X-bionic ve slovenském Šamoríně.

    32 27

    Výsledkově to bylo asi na mé momentální maximální úrovni. Malé chyby tam byly, nic zásadního. S předvedeným výkonem vnitřní spokojenost. Bedna v kategorii (4:23h) byla 13 minut daleko. Hlavně na běhu jsem proti minulosti dost ztratil. Plavání bylo také o nějakou minutku za plánem. Kolo celkem jelo na průměrných 270W rychlostí ke 39km/h.

    40 41

    Vítězí Sebastian Kienle za 3:38:50h. O tom rozhodnul až na 19km běhu neskutečným finišem. Přitom po plavání ztácel na čelo 3 minuty. Za první místo si na účet přičetl 15tis E. Kategorie elite startovala 1:20h přede mnou, takže jsem mohl úvod sledovat na vlastní oči.

    39 44

    V ženách nejrychlejší Britka Lucy Charles, bývalá profi plavkyně. Ta si jela od začátku do konce vlastní závod. V cíli jí hranice 4h utekla o pár vteřin. Druhá za ní finišovala s 5min ztrátou naše Radka Vodičková.

    42

    Musím se ještě zmínit o cyklistickém čase čela závodu. 90km trať prolétlo kolem 1:55h, což je průměrá rychlost přes 46km/h! Po té následuje běh tempem 3:20min/km. To je výkonnost světové špičky na polovičních trarích.

    30 19

    Mami a brácha, díky moc za doprovod.

    Momentálně klasicky dolehla slušná únava. Proto tento týden dávám volnější se zaměřením na regeneraci a životosprávu. Bude následovat několik víkendových kratších triatlonů. Vytrvalost je doslova zvířecí. Do Moraviamana (dlouhý triatlon) jsou již jen 3 týdny. Majda bohužel první triatlon ČP v Pardubicích neabsolvovala.

    + podrobné výsledky

    + další fotky
  • 4.6.2019

    filip-fotbal-2017 Filip v neděli předposlední fotbalový mistrák v Konárovicích. Po slabším úvodu utkání deklasovali poslední tým tabulky 2:9 (0:0). Poslední zápas odehrají tuto neděli 9.června doma proti Kouřimi. Pro nadcházející sezonu to vypadá na postup do vyšší soutěže, kde by se mohli utkat proti našemu úvalskému týmu. To bych si nenechal ujít.



  • 2.6.2019

    Šamorín za 4:36h na 13.místě v mistrovské kategorii 40-45let. Celkově mezi muži 106.
    Jednotlivé časy:
    plavání 32:15min
    kolo 1:20h
    běh 1:35h
    Vše podle plánu bez krize. Exra vydařená akce v neskutečném areálu X-bionic. Podrobněji  v týdnu.

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist